Hi, ik ben Monica Bodt, zelf producerend ontwerpster, styliste, onderneemster en eigenaresse van thuis met Moon.

Ik ben 50 jaar, ik heb twee dochters, 20 en 18 jaar oud en getrouwd. Ik ben een echte beelddenker, gek op creëren, interieur, fotograferen en tuinieren.

Ik heb de opleiding St.Lucas reclame en presentatietechnieken gedaan in Boxtel. Op 23 jarige leeftijd, ben ik na een jaar als etaleuse gewerkt te hebben voor een kinderkledingketen gestart met een eigen etalagebureau. Ruim 21 jaar heb ik samen met 2 medewerksters jarenlang etalages en winkelpresentaties voor ruim 175 verschillende klanten verzorgd. Voor de etalages ontwierp ik decoraties die we in eigen werkplaats produceerden en vervolgens verhuurden aan onze klanten.

Ruim 10 jaar geleden ben ik naast mijn etalagebureau, een 2e bedrijf gestart; thuis met Moon. In eerste instantie gestart met een webshop met handgemaakte woonaccessoires.  Al snel lagen mijn producten in diverse winkels. Zeven jaar gelden geleden ben ik met een eigen shop in shop gestart in Loods5 Amersfoort. Vervolgens hebben we een shop in shop in Loods5 Sliedrecht en in Loods5 Duiven geopend en liggen we in diverse winkels met onze handgemaakte collectie.

Door marktwerking/economische omstandigheden en het feit dat ik het lastig vond om twee verschillende bedrijven te runnen, ben ik op 1 januari 2017, na ruim 21 jaar, toch wel met pijn in mijn hart gestopt met mijn etalagebureau om me geheel te kunnen focussen op thuis met Moon.

Begin 2017 ben ik aan mijn grote missie begonnen om een groot gedeelte van onze collectie te maken van (her)gebruikte materialen. De loods vol met 300m3 etalagemateriaal van mijn etalagebureau, was daar de grote aanleiding voor. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de decoraties die met veel liefde en passie had gemaakt te verkopen aan een etaleur, laat staan weg te gooien. Ik moest daar wat mee! Ik ben zo op het idee gekomen om alles nog een keer door mijn handen, door mijn hoofd te laten gaan, door het te transformeren tot iets nieuws. En er zo met een goed gevoel afscheid van te kunnen nemen.

Nu creëren we woonaccessoires van nieuwe materialen en van (her)gebruikte materialen, maar ook van left-overs die we op regelmatige basis aangeboden krijgen van andere bedrijven en particulieren.

En ja, met hergebruikte materialen werken, betekent ook dat er maar een beperkte voorraad van bepaalde materialen is en dus dat er ook maar een kleine partijtje van iets gemaakt kan worden. Maar dat vind ik niet erg, zo blijft wat we hier maken uniek en wordt het hier geen fabriek. Zo blijft onze collectie uniek, handgemaakt en persoonlijk!

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van onze eigen handgemaakte collectie woonaccessoires, ben ik mede-eigenaar van Label 72, waarvoor ik veelal het creatieve stuk verzorg, zoals ontwerpen, styling, fotografie, het bij elkaar zoeken/selecteren van de Label72 collectie. Verder hou ik me bezig met styling van interieurs van bedrijven en particulieren en met product styling al dan niet in combinatie met fotografie! Afgelopen jaar heb ik nog voor een winkel de complete inrichting bedacht, ben ik mee op inkoop geweest, en heb ik de styling en de etalages verzorgd voor de opening. Leuke projecten, naast de ontwikkeling van mijn eigen collectie woonaccessoires, waarbij mijn jarenlange ervaringen goed van pas komt.